Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PK

P79a96v13e78l 60K85u47r53a60l

29. 12. 2012 17:48

Podívejme se do přírody v podstatě na jediný známý příklad živočišného druhu který měl "základní příjem" delší dobu jistý. Je to pták Dodo... neboli Blboun nejapný. Neměl ve svém prostředí nepřátele, jeho ekotop poskytoval dostatek potravy neustále.

Ten pták skutečně nic nedělal. Poté dorazil na jeho ostrůvek člověk, přivezl pár hadů a jak to dopadlo? tento druh přestal existovat.

Více méně se to stalo prakticky každému živočišnému druhu který nebyl nucen buď nedostatkem zdrojů a nebo velkou konkurencí nucen k evoluci zdroje získávat.  Nakonec přišel někdo efektivnější kdo dokázal dosáhnout stejných výsledků s méně zdroji a prostě ten náročnější a méně agresivní druh zlikvidoval.

Dnes to vidíte v praxi v lidské společnosti na porovnání ekonomiky Ásie a Evropy... Ásie se nenamáhá výdaji na "základní příjem" ani ve formě sociálních dávek, a tvrdě nízkými náklady ničí naši schopnost získávat zdroje.

tohle je "Kdo z koho"... vždycky bylo, a vždycky bude. A žádná filozofie ani ideologie to nevyřeší, stejně jako žádná filozofie nezachránila ptáka Dodo.

3 1
možnosti
PS

Boží prostoto !!!

0 1
možnosti
Foto

ZP staví na faktu, že důstojnost člověka se dá koupit za peníze. Imho více se mi líbí myšlenka přidělení půdy na které si každá rodina může sama vypěstovat co potřebuje k jídlu. Tedy ne rozdávat přímo peníze, ale skraze půdu umožnit si statky sám vytvořit.

2 2
možnosti
JP

a tu pudu na "prideleni" pro vsechny chcete vzit jako KDE ? a jak chcete zabranit tomu, aby ti "mene schopni" tu svoji pudu neprodali, neprochlasali, nebo neprohrali v kartach ?

2 0
možnosti
Foto

Základní příjem je v podstatě totéž, jako právo na práci. Jenže právo na práci je daleko rozumnější R^

2 2
možnosti
JP

pokud vyznavate nejake to "pravo na praci", pak je treba najit i nekoho, kdo bude mit pro zmenu "povinnost zamestnat" ... a soukrome firmy nic podobneho provozovat opravdu nebudou.

4 1
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS