Diskuse

Německo: Hegemon nebo oběť?

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

"....Hegemon nebo oběť?"  Každopádně oběť své velikosti! A každá administrativa USA by si měla být vědoma kůry, kterou poválečná administrativa USA Německu naordinovala, aby ho vykurýrovala z této poddajnosti. Nyní se Německo opět paradoxně dostává do hegelovské dialektiky i ve své dnešní existenci: pro neúměrně narůstající rozporuplnost původní podstaty vlastní velikosti, jež kulminovala v druhé půli 19. stol. a přitom dnes umocněné jevy vlastními právě dnešní globální době. Každá administrativa USA by si měla být vědoma poválečné práce s Německem a nezanedbávat ji ani v současnosti či budoucnosti. Německo, jako mocně expanzivní světový  prvek s obrovským potenciálem, jenž navíc mocně narůstá, že prožívá globální jevy,  potřebuje dohled ! a tato potřeba bude čím dál naléhavější. Otázka je, zda EU na to bude mít potenciál. Pokud zde budou aktivně působit osobnosti jako Václav Klaus, může  na té kůře pracovat i sama Evropa.

1 0
možnosti

Německo by mělo být Václavu Klausovi nesmírně vděčné. Zdá se, že i prezident Gauck to pochopil.

1 0
možnosti

Já jsem optimista. Němci nás zase naučí mamat. Nový Hitler není na obzoru. Už se těším na to jak bloger Olšer přestane opěvovat Izrael a začne pět chválu na Německo.

Jako Emanuel Moravec.;-D Zajímavé. Já jsem si myslel, že Němci jsou silnější v kramflecích. Někde jsem dokonce četl že Genscher, bývalý voják Wehrmachtu ,se uznáním Chorvatska mstil Srbům za Tita. Byl jsem v létě krátce v Dráždánech a zíral jsem jak jsou tam lidé slušní a uslužní. Prostě Hochkultur. Morgen gegoert uns .;-DR^

Karma

0 1
možnosti

Zajímavej článek, byť by se určitě dalo polemizovat s výroky jako "Stovky a tisíce vědců byly přinuceny pracovat ve Spojených státech a SSSR" Po válce tu byl děsnej hlad a nebylo kde bydlet, tudíž spousta vědců a techniků byla šťastná, že dostali víza do USA. To nebyly nucené práce, ty byly v sovětské okupační zóně. Jinak Personalausweiss funguje naprosto stejně jako občanka u nás. A jak je to přesně to se dočtete tady

http://de.wikipedia.org/wiki/Personalausweis   A tady

http://de.wikipedia.org/wiki/Staatsangeh%C3%B6rigkeitsausweis

Jo a co se týče €ura, tak za jeho zavedení vděčíme ani ne tak němcům, jako francouzům.

Miterand měl takovýho mindráka ze spojenýho velkoněmecka, že si to dal jako jednu z podmínek souhlasu, v domění, že tak udrží nemecké hospodářství pod kontrolou. No a němci slovo držej, takže ho zavedli. Jelikož často sleduju německá média, nabyl jsem dojmu, že pomalu neví kudy kam. Každý řešení krize je špatný, a hlavně nikdo neví, jak to prodat lidem. Víte přece, že tady jsou furt nějaký volby.:-)

1 0
možnosti
Foto

Určitě existuje oficiální, možná je lépe napsat MEDIÁLNÍ, realita a pak realita, jenže existuje ještě něco jiného - běží aktivity a děje, jejich vyústěním jsou pak informace v tisku a nebo to, co my sami si myslíme, že je realita.

Běží obrovský boj proti EU v extrému až do jejího zrušení. Jenže to není hlavní problém nikoho v Evropě. Zásadním problémem jsou děje odehrávající se ve vyšším levelu do nichž skoro nikdo nemá šanci zasáhnout a určitě ne ovlivnit.

0 0
možnosti