Diskuse

Elita a ovce v nás aneb kde hledat spásu před úpadkem civilizace

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Musím poděkovat za pěkný článek, karma samozřejmě, leč dovolím si polemizovat. Bohužel ne každý je tak "silná" osobnost, ne každý chce z toho stáda vystoupit a na to stávající "elity" spoléhají, hlavně klid, klid na práci, abych mohl platit hypo, auto, brát dávky..Tyto ovce nikdy nevystoupí ze svého stínu, na to aby se tak stalo potřebují popostrčit, potřebují viditelnou elitu, která ukáže trochu jiný pohled na svět. Jak Vy píšete třeba p. Čapka..A zde máme problém, bohužel zde (čr,eu, západ) žádnou takovou osobnost nevidím, pokud se nějaká vyskytne, je zašlapána médii do stoky, pravdu se člověk nedozví. 

Na tyto osoby by samozřejmě mělo být nahlíženo kriticky, ne jako na božstvo, média (on, ona, já, ty) by se měla chopit svého údělu a chválit je za povedené, kárat za nepovedené. A teď otázka, co se stane, pokud v médiích takto budu psát, jak dlouho vydržím na místě? Opět se cyklíme, najít v sobě elitu něco stojí, mohou být dopady do "kapsy" jednotlivce, časová náročnost, jistý druh obětování pohodlí, to už se dnes nikomu nechce. 

Bohužel mám strach, že i když se najde dejme tomu deset tisíc lidí, kteří v sobě probudí elitu, nic se nestane, nikdo se o nich nedozví. Nechci být špatný prorok, ale když tu od některých čtu, jak se máme dobře (nevidí ekonomické ukazatele, ztrátu svobody, dluhy, rozklad, byrokracii atd), tak se mi bohužel zdá, že tato klidná doba bez válek a  ekonomického "blahobytu" mít dlouhého pokračování nebude.

Snad se mýlím a Váš článek je jedním z mnoha kroků k tomu, aby si každý v sobě elitu našel.

MZ (ps: nemám íčka)

0 0
možnosti

úplně báječně a výstižně napsáno. Díky moc za vědění, že takové duše jsou mezi námi :)

2 0
možnosti

V literatuře, na screenu, v pressu (matrixu) a v hlavách je to samý úpadek, jinak kde nic tu nic, jenom normálka, rodina práce víno ženy zpěv :-)

0 0
možnosti

Bohužel, všichni potenciál stát se elitou nemáme. On ten problém současnosti je více o tom, že elity selhávají, zatímco kdejaký samouk si myslí, že probral moudrost světa.

1 0
možnosti

Elity selhávají, ale neznamená to že selhává celá společnost. Nejhorší jsou různé konspirační teorie, které se přizpůsobují autoři podle toho jak chtějí vidět svět a následně se na to nabalí spousta fanoušků.

0 0
možnosti
Foto

V poslední době mi spíše přijde ovcoidním chování některých zatvrzelých euroskeptiků a antiamerikanistů

0 3
možnosti

To si trochu protiřečíte, když bolševiky a imperialisty pojíte dohromady.

0 0
možnosti

Autor tohoto článku, Neo v Matrixu, si plně zaslouží mé kliknutí na karmu.

1 0
možnosti

J84a37n 86M73a15c57h

6. 7. 2014 22:19

Hezké, hezké, ale co dál, autore? Nemusíte volit, nemusíte sdílet spotřební šílenství, nakonec můžete být zcela svobodným bezdomovcem, ale co to vyřeší? Případný pád systému zasáhne všechny, ovce i neovce.

1 0
možnosti

Naopak, elita má nahrabáno minimálně do konce života svých vnoučat. A nejde tentokrát o peníze, jde například o nemovitosti. No fajn, padne systém, nebudou peníze, tak je alespoň naučíme víře, za což nám budou odvádět desátky své krví a potem vydobyté produkce.

0 0
možnosti

J85a67n 42H72l57e65d57í74k

6. 7. 2014 15:25

příčinou pádu systému spolužití je přelidnění,včetně snahy lékařů přelidnění akcelerovat,  zničení životního prostředí, nechuť se fyzicky bránit vandalům a divochům, vstřícný vztah k totalitám, narůstající nevzdělanost, podpora kultu nemorálních lidí, falešných apoštolů.

0 0
možnosti

Nesouhlasím s Vámi. Připadáte mi jako prorok. Jako by Vám vadilo, že si tady dobře žijeme. Tak dobře jako nyní jsme ještě nežili. Tak dlouho bez války ještě Evropa nebyla nepočítám-li lokální konflikty. To co Vy tady kritizujete, že je špatné když bohatství je v rukou jen několika lidí a pak je tam to stádo ovcí, tak se ukazuje, že je to lepší než když tam je jen to stádo kde jsou jen chudí. Člen stáda v komunismu který neměl nad sebou žádného boháče si žil na horší úrovni než člen stáda v kapitalismu který měl nad sebou boháče. Bohužel nás média dennodenně krmí jak je to všechno špatné ale řešení nemají. Doporučuji Vám vyjít si na nějakou horskou túru, tam poznáte většinou dobré lidi a když se podíváte po okolí tak uvidíte jak je ta země hezká.  Hezký den.

4 7
možnosti

Ta válka by na sebe již dlouho nemusela nechat čekat, když se podíváte, jak výbojně se EU a NATO politici chovají....;-(

3 4
možnosti